Dekorationsmålning / Ytdesign

I Sverige var imitationsmåleri ett hantverk som uppstod på grund av bristen på marmor och ädla träslag, även om kolmårdsmarmor eller ek ofta imiterats trots att materialet fanns. Materialimitation handlar ej endast om svårigheter att få tag på, eller ha råd med det äkta materialet.

Det handlar om perfektion där resultatet blir än bättre än det äkta materialet, eftersom man kan justera och anpassa målningen efter förutsättningar, behov, önskemål och naturligtvis kunskap.

Dekorationsmålning är utsmyckningar, prydnader och mönster. Med hjälp av dekorationsmålning kan vi bland annat skapa något nytt, samt även återskapa ursprunglig dekoration. Det går bland annat att återskapa snickeriernas ådring eller att ge nya säkerhetsdörrar en känsla av gediget trä.

Vi utför olika former av stenimitation/marmoreringar.

I vårt arbete ingår även att återskapa, retuschera och komplettera originalmålningar.

Det finns olika anledningar varför man vill ådra eller marmorera olika invändiga byggnadsdelar. Vi ådrar ofta nya säkerhetsdörrar eller bröstpanel i trapphus där man vill skapa ett tidstypiskt intryck. Det är en praktisk och snygg metod för att efterlikna trädörrar där dörrfärgen kan anpassas till befintliga originaldetaljer.

Utöver ådring och marmorering utför vi också bland annat förgyllning, stucco lustro, motivmålningar, stuckaturer, betongytor, microcement mm.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vad vi kan göra med måleriets möjligheter.

KONTAKTA OSS

Det går utmärkt att kontakta oss via telefon eller mail.