Kundmagasin

Vill du få inspiration direkt i din brevlåda?

Prenumrera på vårt kundmagasin idag!


Vi skickar magasinet 2 gånger om året till dig

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  VI ÄR KLIMATPOSITIVA!

  2022-09-20

  Ett riktigt seriöst klimatarbete innebär att man lägger ner ordentligt med resurser på att beräkna varje steg, göra möjliga förbättringar och till sist klimatkompensera allt som inte går att förbättra, berättar Anders Larm, som håller i arbetet.

  - Vi är naturligtvis inte perfekta, men vi har fått bra koll på vår verksamhet och har dokumentation som tål granskning.

  - Vi hade hamburgerkedjan MAX som förebild, berättar Anders. MAX har gjort ett väldigt seriöst klimatarbete där hela menyn nu är klimatpositiv sedan 2018. Kan de bli klimatpositiva, så kan vi!

  KLIMATANALYSEN GÄLLER ÄVEN VÅRA LEVERANTÖRER
  Första steget till att bli klimatpositiv handlar om att beräkna, och då måste allt tas med.

  Vad vi upptäckte när vi började analysera vår verksamhet var hur stor del av vår klimatpåverkan som inkluderade våra leverantörer. Vi måste ju klimatkompensera hela vägen uppströms.
  En väldigt stor del av ansvaret vi tar att bli klimatpositiva berör leverantörernas verksamhet. Det handlar framförallt om våra materialleverantörer, men även om de hantverkare som ingår i vår leverans.
  Ett exempel: Om vi anlitar en elektriker, en rörmokare eller snickare som underleverantör i våra projekt, måste vi också beräkna deras klimatpåverkan och klimatkompensera för deras arbete.
  Låt säga att Alviks Måleri står för 10% av en elektrikers verksamhet. Då måste vi klimatkompensera för 10% av deras verksamhet för att kunna kalla oss klimatpositiva.

  VÅRA UPPDRAGSGIVARE HAR NYTTA AV VÅRT MILJÖARBETE
  Genom vårt miljöarbete hjälper vi också våra kunder att nå sina miljömål. Exempelvis uppskattar de storabyggföretag som anlitar oss vårt arbete med att bli klimatpositiva - de har höga krav på sig av andra attredovisa sin miljöpåverkan, och kan vi som leverantör visa att vi är klimatpositiva, behöver de inte lägga ner arbete på att beräkna Alviks Måleris del i sina miljörapporter, vi har redan gjort beräkningen.

  KAN MAN PANTA SLIPDAMM?
  Vi har märkt hur Alviks Måleris klimatarbete har sått ett frö hos både leverantörer och kunder, som nu har påskyndat sina klimatanalyser och sitt klimatarbete.
  Även bland Alviks Måleris 190 medarbetare har miljöengagemanget ökat, och det kan väcka nya ideer. En sådan nytänkande ide är att börja panta slipdamm, precis som man pantar PET-flaskor? Kan allt överblivet slipmaterial bli nya produkter?

  KOMPENSERAR I ETT CERTIFIERAT PROJEKT
  När vi klimatkompenserar gör vi det inte bara till 100% för att bli klimatneutrala, utan till 110% så att vi blir klimatpositiva. Vi har valt ett certifierat klimatprojekt, enligt högsta internationell standard: Gold Standard.

  Håller man sig till certifierade projekt kan man vara relativt säker då dessa projekt också granskas, liksom vi.

  Alviks Måleri klimatkompenserar i projekt i Laos, som handlar om att utveckla och bygga vattenkraft där. När fler människor får tillgång till el, kan de klara sina dagliga sysslor utan att så många träd behöver huggas ner.

  Anders Larm, som ansvarar för verksamhetsutvecklingen på Alviks Måleri, tankar en av våra elbilar på vårt huvudkontor i Bromma.

  Trendmagasin #27

  2020-12-01

  Trendmagasin #26

  2020-05-01

  Trendmagasin #25

  2019-01-01

  Trendmagasin #24

  2018-12-01

KONTAKTA OSS

Det går utmärkt att kontakta oss via telefon eller mail.